Michael Robotham

Artikelen 11 Spots 7 beschrijving bewerken

Michael Robotham (Casino, Nieuw-Zuid-Wales, 1960) is een Australische thrillerauteur en journalist. In de laatste functie reisde hij veertien jaar lang de wereld rond en zijn artikelen verschenen in diverse Britse, Amerikaanse en Australische kranten en tijdschriften. Als ghostwriter schreef hij vijftien autobiografieën van beroemdheden, waaronder politici, popsterren en sportmensen. Twaalf van deze boeken belandden op de Sunday Times bestsellerlijst.

In 2004 debuteerde Robotham met de door media en lezers veelgeprezen thriller The suspect  (De verdenking ), mede door de verbluffende plotwending. Het boek was de start van de succesvolle serie met in de hoofdrol de sympathieke en aan Parkinson lijdende psycholoog Joseph O'Loughlin. De serie werd razend populair en in 2015 schreef Robotham het achtste deel: Watching you.

Hij schreef ook een aantal standalonethrillers, waaronder Life or death  (2014), dat naar het Nederlands werd vertaald als Leven of dood. Het boek werd door lezers en vele media vol loftuitingen ontvangen en wederom geprezen vanwege de fraaie plotwendingen. Financial Times noemde het een van de beste thrillers van het jaar en dagblad The Australian noemde Robotham een thrillerauteur op de top van zijn kunnen.

Het werk van Robotham werd vele malen bekroond en genomineerd. Zo won hij tweemaal de Ned Kelly Award, de prestigieuze Australische misdaadboekenprijs, werd hij tweemaal genomineerd voor de CWA Ian Fleming Steel Dagger Award en tweemaal voor de The CWA Ian Fleming Gold Dagger Award, welke prijs hij in september 2015 in ontvangst mocht nemen voor Life or death. Robothams boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald en in meer dan vijftig landen uitgegeven.


Joseph O'Loughlin

Joseph O’Loughlin is een sympathieke psycholoog met een voorliefde voor sarcastische en droge humor. In het dagelijks leven lijdt hij aan Parkinson en kampt hij met een stormachtig familieleven. O'Loughlin werkt samen met Vicent Ruiz, een geharde rechercheur Moordzaken.

1. The Suspect (2003, De verdenking)
2. Lost / The Drowning Man (2005, Het verlies)
3. Shatter (2007, Gebroken) 
4. Bleed For Me (2010, Boetedoening) 
5. The Wreckage (2011, De afrekening) 
6. Say You're Sorry (2012, Zeg dat het je spijt) 
7. Watching You (2013, Door mijn ogen)
8. Close Your Eyes (2015, Sluit je ogen)

Laatste bewerking door Carola op 17/11/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Meer over Michael Robotham

8 thrillers van 'Down Under'
14 maart 2019 10 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Café / Leven of dood Café
13 maart 2020 339 reacties
Thriller Café / Begin jij ook graag bij het begin?
16 maart 2018 24 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken