Verontrustend

Luc Steensels 15 juli 2025
Sinds enkele maanden is er een nieuwe service in de plaatselijke bibliotheek van Houthalen. Als je een boek ontleent dat je eerder al eens had geleend, verschijnt er een melding om je daarop te wijzen. Nu is het op zich al geen goed teken als zich dat voordoet. Ofwel heb je het boek indertijd niet uitgelezen wegens geen tijd ofwel - erger nog - heb je niet verdergelezen wegens tanende belangstelling tijdens de lezing van de eerste bladzijden of hoofdstukken. Nu ben ik zeker geen fanatieke liefhebber van de Australische thrillerschrijver Robotham, maar hij kan wel geklasseerd worden bij de betere auteurs in het genre, al is het maar om zijn psychologische invalshoek. En o ja, alle covers van de boeken van Robotham lijken wat mij betreft op elkaar, dus da's ook al geen hulp bij de keuze van een boek. Maar ik nam het boek dan toch maar opnieuw mee. En ja hoor, bij de eerste hoofdstukken kon ik me niet van de indruk ontdoen dat ik dit verhaal eerder al gelezen, of toch minstens al eerder gestart was met het boek. Het gegeven van de schuinsmarcherende vader van Joe O'Loughlin kwam me niet geheel onbekend voor. Maar ik kon me met de beste wil van de wereld niet meer herinneren hoe dit boek zou aflopen en dus heb ik doorgezet om deze 400 bladzijden dikke klepper te lezen. Niet dat ik in het verhaal "gezogen" werd of in "the zone" geraakt ben. Daarvoor is de plot te warrig, te onwaarschijnlijk en zijn de wendingen te ver van mijn bed. Ik was ook teleurgesteld over de afloop van het boek, dus al bij al kom ik niet verder dan 2 schamele sterretjes voor dit boek. In het vervolg ga ik nog twee keer nadenken als de computer van de bib me wijst op een eerdere uitlening (die ik me niet meer kan herinneren). O ja, en nu ik het toch over de bibliotheek van Houthalen heb, wil ik toch nog eens het fantastische personeel van deze bib bedanken. Ofschoon de computer het repetitieve werk van in- en uitleningen verricht, staan de bibliothecarissen van Houthalen altijd klaar om je met raad en daad te helpen. Zo heb ik bij voorbeeld al verschillende zeer interessante leestips mogen ontvangen.

Meer recensies van Luc Steensels