Aangename liefdesroman
Een aangename liefdes roman die, voor mijn part, af en toe wat vaart mist. Ik had soms het gevoel dat het verhaal werd gerokken om het wat langer te maken.
Al bij al vond ik het een leuk verhaal over een jonge vrouw die opgroeit bij haar vader omdat haar moeder, toen het meisje 9 jaar was, uit hun leven verdween. Ondertussen is Violet 20 jaar, haar vader gaat opnieuw huwen, en ze ontdekt dat er dingen worden verzwegen over haar moeder. Daarom beslist Violet om haar te gaan zoeken, met als uitvlucht dat ze enkele weken bij haar Oma en oudtantes gaat logeren in Chicago, om daar de wereldtentoonstelling te bezoeken. Ondertussen heeft haar toekomstige “stiefmoeder Maud” een huwelijkskandidaat, én vriend van de familie, voor Violet op het oog, zodra Violet terug thuis komt hopen ze op een huwelijk tussen deze twee jonge mensen. Onderweg op de trein ontmoet ze een rare kerel die er, in haar ogen, zeer verdacht uitziet.
In Chicago aangekomen hebben Oma en tante Agnes, eveneens hun oog laten vallen op enkele jonge mannen die Violets toekomstige echtgenoot zou kunnen worden.
Het verhaal gaat dus over de zoektocht naar Violet haar moeder en wie wordt de man van…….?
Ik vond het verhaal aangenaam en leuk, maar soms een beetje traag en voorspelbaar….maar waar ik zeker van heb genoten en geen spijt dat ik het volgehouden heb.