Heerlijk boek, prachtige historische setting voor een lekker leesbare roman. Echt fijn om te lezen. Ik had het dan ook binnen een week uit en pakte het geregeld tussendoor even op om verder te lezen (normaal gesproken lees ik vrijwel alleen een half uur voor het slapen gaan).
Het verhaal geeft een mooi tijdbeeld van Amerika tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. En nu niet gezien vanuit de vechtende partijen, maar juist vanuit de achtergebleven vrouwen. Dus de angst dat je man aan het vechten is, het werk op de boerderij dat nu vooral door de vrouwen gedaan moet worden, het gebrek aan geld en eten, de momenten van eenzaamheid, de sociale samenhang in een dorp en hoe je daar als nieuwkomer je weg in moet vinden. Alles is goed uitgewerkt en zo geschreven dat je je in kan beelden hoe dat moet zijn geweest.
Mooi vond ik ook dat de schrijfster aangeeft zelf niet eens altijd meer feit en fictie uit elkaar te kunnen houden in haar eigen boek.
Ergens deed het me denken aan de sfeer die Maeve Binchy oproept met haar boeken: vooral gericht op vrouwen, het gewone leven beschrijvend maar wel met een prachtig onderliggend verhaal. Ik zou het boek niet per se aanraden aan mannen, maar mijn moeder is alvast enthousiast geworden door mijn verhalen en is er zelf meteen in begonnen.