Perfecte zoon?

Tineke Fraij Tineke Fraij
25 mrt 2024

Erika, getrouwd met Jason en moeder van Liam (16) en Hannah (14). Haar angst wordt bewaarheid als op een dag politie voor de deur staat en Liam wil spreken i.v.m. de vermissing van een klasgenote. Erika vreest namelijk dat haar zoon in staat is het meisje iets aan te doen. Bovendien beschikt de politie over overtuigend bewijs dat richting Liam wijst.
Deze standalone leest net als de boeken over De hulp lekker vlot weg. De schrijfster weet hoe ze de aandacht van de lezer moet vasthouden. Het boek wordt voornamelijk vanuit het perspectief van Erika geschreven, afgewisseld met de hoofdstukken vanuit Olivia, het ontvoerde meisje.
Dat Erika van haar zoon houdt en hem wil beschermen is begrijpelijk, maar de lofzangen op haar perfecte zoon die de beste van zijn klas is, de beste in sport en zijn debatgroep en populair bij de meisjes vanwege zijn knappe verschijning vond ik op een gegeven moment wat veel worden.
Net als bij De hulp, heeft De perfecte zoon ook korte hoofdstukken, waardoor je lekker vlot door het boek gaat en geneigd bent om nog even snel een hoofdstuk door te lezen, in plaats van te stoppen en ook nu weet ze weer een mooie plottwist in het verhaal te brengen.
Helaas lijkt de stijl mij teveel op de boeken van De hulp en vond ik het daardoor minder verrassend. Dit neemt niet weg dat ik het boek toch met plezier heb gelezen.

Meer recensies van Tineke Fraij