Advertentie

De vrouw en de weduwe, niets is wat het lijkt.
De vrouw en de weduwe is de tweede thriller van Christian White. Het speelt zich af op het Australische vakantie-eiland Belport.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het pespectief van de vrouw en de weduwe.
Op het vliegveld van Melbourne wachten Kate en haar dochter Mia op de aankomst van John. John, die arts is, is op een congres geweest in Londen .Kate en hij hebben dagelijks contact via Skype en hij heeft laten weten dat hij wel een taxi naar huis zal nemen na aankomst. Kate en Mia willen hem echter verrassen door hem van het vliegveld te halen.
Helaas is het wachten tevergeefs, want hij blijkt niet aan boord van het vliegtuig te zijn geweest. John is onbereikbaar en Kate en Mia tasten in het duister, ook de ouders van John hebben geen idee. Als Kate contact opneemt met het Health Centre, waar John als arts werkt, blijkt hij daar al maanden geleden ontslag te hebben genomen.
Samen met haar schoonvader Fisher volgt Kate het spoor naar John. Dat brengt hen naar het vakantie-eiland Belport waar de familie een vakantiehuis heeft. Het toeristenseizoen is voorbij en het is koud en guur op het eiland.
Op Belport woont ook "de vrouw" Abby samen met haar man en twee kinderen.
In korte hoofdstukken wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van de vrouw, Abby en de weduwe Kate. Hoewel het in het begin nog onduidelijk is waar John verblijft, wordt al snel duidelijk dat de term weduwe van toepassing is op Kate,wanneer het lichaam van John wordt gevonden.
Op Belfort wordt het onderzoek naar de dood van John opgepakt door politievrouw Bobbi, zij is tevens de beste vriendin van Abby. Langzaam maar zeker ontdekken Abby en Kate, elk hun eigen spoor volgend, aanwijzingen.
Met name Abby, staat voor een lastige keuze. Confronteert zij haar man Ray, met haar vermoedens?
Als schoonvader Fisher terug gaat naar Melbourne, besluit Kate het onderzoek in haar eentje voort te zetten. Ze volgt hierbij verschillende aanwijzingen, zelfs tot in de gevangenis. Daar spreekt ze de man die meer dan 20 jaar geleden een moord pleegde op het eiland, hij kan haar niet verder helpen.
Welke rol speelde de man van Abby, die klusjesman is op het eiland? Waarom verbergt hij spullen in de garage?
In een zinderende finale, waarbij je als lezer volledig de weg kwijt lijkt te raken, valt uiteindelijk alles op zijn plaats. Niets is wat het lijkt.
Met de vrouw en de weduwe heeft Christian White een onderhoudende en bij vlagen bloedspannende thriller geschreven. Het is een boek wat vlot leest en met name door het zeer verrassende slot blijft het nog een tijd nazinderen.
Ik waardeer het boek met vier sterren.

Reacties op: De vrouw en de weduwe, niets is wat het lijkt

34
De vrouw en de weduwe - Christian White
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners