6 korte verhalen en een geschiedenisles - Het begin van een lange reeks toppers
Een ouwetje in de verhalen rond Conan de Cimmeriër, dat merk je ook aan de (Nederlandse) cover.
Het Hyboriaanse tijdperk geeft een geschiedenisles, hoe we via de oudste tijden tot de volkeren, landen en grenzen in de tijd van Conan kwamen. Niet bepaald spannend maar erg handig om alle latere verhalen en personen te plaatsen.
De rest van de verhalen volgen een beetje wat een standaard stramien zal worden. Conan heeft het niet zo slecht maar verveelt zich. En dan wordt het al meteen spannend en komt hij in moeilijkheden, wat altijd met levensgevaar zal gepaard gaan. Hij vecht en wordt gevangen genomen (vaak na bewusteloosheid omwille van vele redenen, niet de minste een overdadig gebruik van alcohol). Hij weigert om zich bij de situatie neer te leggen of gewillig een straf te ondergaan, laat staan om een gehoorzame slaaf te worden. In de barbaarse wereld van Conan, zal tegenstribbelen vaak met het ontvangen van zweepslagen gepaard gaan. Bij de ontsnapping komen gegerandeerd vechtpartijen met vuist, mes en zwaard te pas. Uiteraard zal Conan overwinnen, en de slechten komen roemloos aan hun meestal gruwelijke einde. Vechten tegen mensen, demonen of andere monsters blijft Conan gelijk, ook al is hij bang van het bovennatuurlijke, hij slaat er even hard op.
Deze verhalen zijn pure ontspanning, diepgang hoef je er niet in te zoeken. Veel aktie en spanning, platvloerse humor en sarcasem, romantiek zonder expliciet of vulgair te worden, maar een goed verstaander...
Deze verhalen zijn niet voor wie niet van drank, spel, seks, geweld, vloeken, fantasy houdt. Alle andere zullen zeker fan worden.