Wie blijft over?
Circle of Liars is een uit het Amerikaans vertaalde detective. Het is een goed en gedegen verhaal , waarbij ik afvraag of er geen Nederlandse auteurs zijn die zulke verhalen kunnen schrijven. Inhoudelijk komt dit verhaal namelijk overeen met een verhaal dat ik ooit las. Ik meen van Juultje van den Nieuwenhof, ik weet het niet zeker.
Er kleeft voor mij nog een bezwaar aan dit verhaal. Ik vind er veel tekstuele herhaling in zitten. Dat vertraagt de voortgang. Je moet dus wel een echte lezer zijn om van dit verhaal te genieten. Ik bekijk het lezen van dit soort verhalen door de ogen van de kinderen. Veellezers zullen geen probleem hebben met het uitgesponnen karakter en de wel degelijk aanwezige spanning.
Het verhaal is een grote wraakoefening, maar van wie? Waarom is duidelijk . Bij een brandstichting zijn twee jongeren om het leven gekomen en ook de vermeende dader.
Er zijn zeven jongeren en een buschauffeur in een verlaten motel midden in de woestijn. Zoals de ondertitel al aangeeft 'Slechts één van hen zal blijven leven' weet de lezer hem/haar te wachten staat.
Ik zou 3,5 ster voort dit boek gegeven hebben ware het niet dat ik de afwikkeling origineel en ook wel een tikje onverwacht vind.
Er zijn 46 hoofdstukken verteld vanuit verschillende jongeren, vergezeld van een zwart-witfoto en een tijdstip, want elk uur moet een jongere over de lijn. Lees de dood tegemoet gaan.
Het verhaal eindigt met een langere epiloog.
Vier sterren voor de doorzetter en niet luie lezer.
Het verhaal eindigt met een langere epiloog.
Vier sterren voor de doorzetter en niet luie lezer.