Jeugdthriller (3,5 ster)
Het is inmiddels het elfde boek van Cis Meijer als het gaat om jeugdthrillers. Ik heb ze allemaal gelezen, inclusief haar nieuwste werk 'De challenge. Het verdict, al noem ik het liever mijn persoonlijke leesbeleving, is vrijwel altijd hetzelfde: 3,5 ster.
Cis Meijer heeft dan ook geduchte concurrentie. Het is niet eenvoudig om boven de grote groep - veelal vrouwelijke auteurs uit te steken.
Ook dit verhaal doet dat niet, althans voor mij.
Het is toch een viersterrenboek geworden omdat leerlingen graag een jeugdthriller willen lezen, zeker een die niet moeilijk geschreven is en er aantrekkelijk uitziet. Bovendien zijn er slechts weinigen (heb het over de middelbare scholieren vanaf ca. 13 jaar- waar dit boek geschikt voor is - die al die jeugdthrillers lezen. Ben al blij als het er een handjevol zijn.
De opzet is vrij standaard. De dader heeft een aantal zwartgekleurde pagina's waarin de wraakactie wordt aangekondigd. Zoals gezegd: het is niet eenvoudig om iets origineels te bedenken.
Het verhaal bevat voldoende vaart en spanning en heeft ook enige diepgang. De gebruikte taal is eigentijds.
inhoud: Kate gaat met haar klas op kamp. Niet zomaar een kamp maar een survivalkamp 'een Special Forces-avontuur' met extreme uitdagingen.
Voordat het kamp begint, krijgt haar ex-vriendje Dex een ongeluk waarbij hij zwaargewond raakt.
Kate heeft het vermoeden dat een van de klasgenoten, dus kampgangers, erbij betrokken is. Ze gaat daarbij op onderzoek uit, maar loopt zelf gevaar.
Omwille van de opzet, het is immers een thriller, zal ik hier stoppen met de inhoudelijke beschrijving.
Goed voor enkele uren leesplezier. Het zijn geen boeken die een onuitwisbare indruk achterlaten, maar dat is ook niet per se noodzakelijk. Zal het mijn inmiddels ex-collega's aanraden om op de bestellijst te zetten.
waardering: 3,5 ster.
Ook dit verhaal doet dat niet, althans voor mij.
waardering: 3,5 ster.