Pestgedrag tijdens het schoolkamp
Bij Hans Mijnders weet je precies wat je te lezen krijgt. De oud-directeur van een basisschool schrijft boeken over gebeurtenissen die een link met school hebben en dan vanuit een protestantse achtergrond.
Dat is in zijn nieuwste boek 'Schuldig?" niet anders.
Het is een verhaal voor lezers vanaf ca. 11 jaar en ouder. het speelt zich af in de brugklas. De thematiek en de achtergrond zijn weinig origineel. Er is een schoolkamp en er vinden pesterijen plaats.
Ralph is het slachtoffer en Lenn wordt als schuldige gezien door vrijwel de gehele groep. Zijn vriendin Yara en enkele vrienden geloven in zijn onschuld.
Deze veelbeschreven thematiek maakt het boek voor mij minder interessant. Voor lezers die slechts zo nu en dan een bek lezen zullen die afgesleten vertelpaden minder leesbelemmerd zijn.
De stijl is eenvoudig. het geloof speelt een rol, maar wordt woordelijk beperkt.
Het is qua omvang een beperkt verhaal. de vaart zit er dan ook wel in. Het wordt per dag beschreven.
De stijl is eenvoudig. Het doet geen beroep op leeservaring.
Het is wel goed dat de kampleiding, bestaande uit vier docenten, er werk van maken de waarheid te achterhalen en zich er niet makkelijk van afmaken.
Qua originaliteit 2 sterren en wat betreft thematiek (pesten blijft toch een belangrijk onderwerp) 4 sterren. Dan middel ik dat. Die rekensom is niet zo moeilijk.
Dan maar weer tot het volgende boek van Mijnders. Hij won overigens een prijs voor zijn boek 'Crash'. Dat vind ik een goed boek. Misschien een tip om eens te lezen als je van realistische verhalen houdt, waarbij het flink schuurt.
Dat is in zijn nieuwste boek 'Schuldig?" niet anders.
De stijl is eenvoudig. Het doet geen beroep op leeservaring.