Arti en Bub
Bij de beschrijving van het eerste boek over de wirwarzwels schreef ik dat ik altijd enthousiast word van de illustraties van Yvonne Jagtenberg. Ze hebben een kinderlijke naïviteit over zich en dat is hier niet anders. Ze maken er een heerlijk kijkboek van, want de humor ontbreekt niet. De eikeltjeskoffie is deels vervangen door eikeltjestaart. Die wordt boven op de auto vervoerd met catastrofale gevolgen.
Wat is er namelijk aan de hand? De wirwarwezels willen hun dagelijkse leventjes (saai en sleur) ontvluchten. Dat levert fijne verhaaltjes op, maar je eigen huis is toch ook fijn.
Het is eigenlijk een doorlopend verhaal dat het best tot zijn recht komt als het wordt voorgelezen aan kinderen vanaf ca. 3 jaar.
Als je het eerste boek kent is het wat minder verrassend. Als dat niet het geval is valt er veel te genieten.
Zelf lezen kan ook. Ca. 7 jaar.
Zoals hierboven blijkt ben ik minder van de herhaling. Hetzelfde heb ik met de boeken van Ed Frank en The Tjong King. Hoop dat er niet talloze delen van deze twee sympathieke figuren verschijnen.
De fantastische illustraties kan ik nog lang niet missen. Hopelijk in een volgend, ander avontuur.
Vier sterren.
Zelf lezen kan ook. Ca. 7 jaar.
Vier sterren.