Breekbaar en persoonlijk

Uitgelezen (Bart) 07 oktober 2025
Een bijzonder poëziedebuut dat meteen deed denken aan de bundels van Amanda Lovelace.
Annelies Weyts schrijft tegelijk breekbaar en herkenbaar, en weet precies te verwoorden wat veel jonge vrouwen voelen maar zelden uitspreken.

De gedichten lezen als een persoonlijke reis: over jezelf graag zien, over verliezen en weer leren beginnen. Het voelt intiem, eerlijk en zacht. Ik ben zelf niet de directe doelgroep, maar heb er toch enorm van genoten. Elke herinnering aan mildheid en zelfliefde is welkom – zeker in grijze tijden als vandaag.

Voor fans van:

- de poëzie van Amanda Lovelace

- bundels over verdriet, herstel en zelfliefde

- woorden die klinken als een dagboek, maar helen als therapie

- poëzie die je zachtjes weer dichter bij jezelf brengt

Meer recensies van Uitgelezen (Bart)

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!