Verstilling temidden van de chaos
Genre: Literaire fictie, historische fictie
Verschenen: 2025, Uitgeverij Querido
SYNOPSIS:
In Het Inferno van Slauerhoff neemt Luuk Imhann je mee naar Tanger: een stad die ademt, zindert en broeit. In deze gelaagde roman over dood, rouw en het vluchten voor de realiteit volgen we het hoofdpersonage door een innerlijke monoloog (of is het een dialoog?) die hem confronteert met zijn eigen verdriet en hoe dat de mensen rondom hem beïnvloedt.
Tussen de personages en verhalen die zich aan hem vastklampen, is Tanger zelf een van de hoofdrolspelers: met donkere steegjes, drukke straten vol leven en dood, en een broeierig klimaat dat het tempo van het boek bepaalt.
Je zal dit boek waarderen als je houdt van:
- historische fictie met een literaire inslag
- stadsromans waarin de locatie een personage wordt
- introspectieve verhalen over verlies, verstilling en rouw
OVERALL THOUGHTS:
Het Inferno van Slauerhoff is een aangrijpend, kleurrijk en intens boek dat je dwingt te vertragen – ook wanneer de stad je lijkt mee te sleuren. Ideaal voor lezers die zich willen onderdompelen in een rijke, gelaagde roman met een unieke sfeer.
Verschenen: 2025, Uitgeverij Querido
SYNOPSIS:
Je zal dit boek waarderen als je houdt van:
- historische fictie met een literaire inslag
- stadsromans waarin de locatie een personage wordt
- introspectieve verhalen over verlies, verstilling en rouw
OVERALL THOUGHTS: