Een literaire reis

Uitgelezen (Bart) 18 september 2025
Als Reisverslag van een Kat één van je favoriete boeken is, dan zijn de verwachtingen hoog voor een nieuwe roman van Hiro Arikawa. En gelukkig… Het Volgende Station stelt niet teleur.

Dit boek is geen herhaling van haar eerdere werk, maar eerder een ingetogen en tedere roman over toevallige ontmoetingen die onverwacht veel kunnen betekenen.

Het verhaal is opgebouwd in twee delen: de heenreis, waarin we kennis maken met een aantal reizigers op de trein en hun korte maar betekenisvolle interacties… en de terugreis, waarin we zien wat die momenten bij elk van hen teweeg hebben gebracht.

Een prachtig, verstild boek over verbinding, vergankelijkheid en kleine dingen die grote sporen nalaten.
Voor wie houdt van cosy Japanse literatuur met een filosofische ondertoon: een absolute aanrader.

Meer van dit soort boekentips en recensies? Je vindt me ook op Instagram als @Uit_gelezen

Meer recensies van Uitgelezen (Bart)