Ze doet het weer!

Uitgelezen (Bart) Uitgelezen (Bart)
19 mrt 2025

Is Atmosphere TJR’s beste boek?
Misschien niet, maar het is wel een enorm krachtig boek. Het speelt zich dan wel in de jaren 80 af, maar laat ons eerlijk zijn: het speelt zich evengoed vandaag af. Relevante thema’s zoals het glazen plafond, de manier waarop mannen en vrouwen met elkaar omgaan, de manier hoe we tegen queer relaties aankijken, …

En laat dat dan ook meteen mijn enige puntje van kritiek zijn op dit boek: er zitten misschien net iets teveel maatschappelijk relevante thema’s in die met elkaar vechten voor aandacht.

Maar laat dat de pret (of heartbreak) niet bederven: TJR doet het weer met Atmosphere: een krachtig en tegelijkertijd breekbaar boek brengen met personages die onder je vel gaan zitten. De personages voelen misschien iets minder rock & roll aan (het zijn geen Evelyns of Daisy's), maar hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik dat als een pluspunt ga beschouwen. De personages zijn benaderbaar, herkenbaar...en dat maakt het verhaal des te krachtiger.

Nieuwsgierig naar mijn volledige boekenuniversum? Neem eens een kijkje op Instagram: @Uit_gelezen.

Meer recensies van Uitgelezen (Bart)