Fijne feelgood voor tussendoor!

veerleest 28 november 2025
Ken je dat, dat je een verhaal leest wat lekker rustig door kabbelt als een riviertje? Dat was Eilandverlangen voor mij.

In dit boek volg je Lily, die na het overlijden van haar moeder teruggaat naar Jersey, het eiland waar haar ouders een pension hadden. In het testament is vastgelegd dat Lily en haar zussen omstebeurt een aantal maanden het pension moeten runnen, omdat het pand anders naar de kerk gaat.

Je krijgt vooral het reilen en zeilen in het pension mee, van de oude huishoudster Gil tot de gasten die een tolk Spaans nodig hebben, er gebeurt genoeg. En Lily komt ook weer oude bekenden tegen, waardoor ze juist van het eiland weg is gegaan. Oh en uiteraard mag romantiek ook niet ontbreken .

Ik vond dit een fijn boek voor tussendoor! Soms waren de omschrijvingen wat aan de lange kant, maar het zorgde er wel voor dat je de sfeer nog beter mee kreeg van het eiland en het leven in en rondom het pension.

Dankjewel uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het toesturen van dit recensie exemplaar!

Voor mij 3,5e ster, ik ben ook benieuwd naar de andere delen.

Meer recensies van veerleest

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.