Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Het boek der deuren is een bijzonder boek.

Verelien 27 februari 2024
In het kort:
Het boek gaat over Cassie die in het bezit komt van Het boek der deuren, een magisch boek. Dit zorgt ervoor dat ze in allerlei avonturen terecht komt en ontdekt dat er meerdere magische boeken zijn.

Mijn review:
Ten eerste ga ik proberen om mijn review spoilervrij te houden, dit houd wel in dat sommige dingen in mijn review vaag over kunnen komen.. het is best lastig om dit boek te reviewen zonder spoilers, maar ik vind dat je die dingen zelf moet ontdekken in dit bijzonder en uniek geschreven boek.

Gareth Brown heeft een sterk debuutboek geschreven. Hij weet het verhaal op een zeer visuele manier neer te zetten door zijn manier van schrijven. Hij heeft ook een heel uniek verhaal weten te creëren. Het speelt zich allemaal in onze wereld af maar dan met een vleug magie in de vorm van verschillende magische boeken. En ik wil ook een vleugje van de magie uit zijn boek, het liefst het boek der deuren..

In het begin van het boek worden meerdere personages geïntroduceerd, dit kan zorgen dat je soms even moet terugbladeren, maar het heeft wel allemaal een doel. Voor de meeste karakters wordt genoeg achtergrondinformatie gegeven en een duidelijk beeld geschept. Er zijn echter een aantal personages in het boek waarvan ik juist meer informatie en achtergrond gewild had. Cassie zal echter het meest aan het woord zijn en je ziet haar dan ook het meest groeien en veranderen door het boek heen.

Gareth Brown heeft ook meerdere thema's in zijn boek verweven, zoals rouw en vriendschap. Je ziet hoe sommige personages om gaan met hun emoties en hoe ze daarmee proberen te dealen. Ik heb zelf ook wel enkele tranen moeten laten bij het lezen van dit boek.

Het verhaal kan een beetje ingewikkeld over komen, maar later in het boek vallen een heleboel dingen op zijn plek. Je gaat dan ook steeds beter opletten of je hints of andere verwijzingen in het boek ziet die je dan later in het verhaal weer kan plaatsen. Ik vind het ontzettend knap hoe het boek in elkaar zit en dat Gareth het zo heeft kunnen schrijven zonder zelf in de knoop te raken.

Daarnaast was het boek veel spannender dan ik had verwacht. Al vrij snel in het boek gebeuren er dingen die een deel van de toon van het boek zetten. Je krijgt avontuur, spanning, geweld, moord en meer. Wel een sidenote voor de liefhebbers van romance in hun boeken, dat krijg je hier niet.

Ik heb ontzettend genoten van dit boek en het fantasierijke brein van Gareth Brown. Ik ben nu al benieuwd welk volgend boek er uit zijn brein gaat ontspruiten. Ik raad je dan ook zeker aan dit boek te lezen. Het is een verhaal zoals ik nog niet eerder heb gelezen. Het zit ijzersterk in elkaar en het magiesysteem is ontzettend creatief bedacht. Een boek over boeken is altijd goed, maar een boek over boeken vol avontuur, spanning, vriendschap, moord en meer.. Is nog veel beter.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Verelien

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.