Heerlijke zomerse feelgood met diepgang.
Toen ik dit boek uitpakte schrok ik van het formaat. 500 bladzijdes voor een feelgood is nogal flink. Dit boek was echter oorspronkelijk uitgebracht als drie ebooks. Het boek is dus ook in drie delen opgebouwd. Had het boek wat korter gekund? Waarschijnlijk wel. Vond ik het erg dat het 500 bladzijdes had? Nee helemaal niet.
In dit boek volgen we Emilie, zij vertrekt na het vinden van een aantal dagboekfragmenten van haar oma halsoverkop naar Italië. Emilie begint aan een reis naar het vinden van de waarheid over haar familie, maar ook naar het vinden van zichzelf. Ze ontdekt hoe ze los kan breken van haar familiepatronen en de bijbehorende verwachtingen. Je ziet heel goed de ontwikkelingen die Emilie maakt. Ook andere karakters zijn goed uitgewerkt en je ziet persoonlijke groei bij meerdere karakters.
Ik hou ervan als een feelgood diepgang bevat en dat was hier zeker. Belangrijke thema's worden op een fijne en luchtige manier neergezet maar zeker wel serieus genomen.
Julia heeft de omgevingen goed weten neer te zetten. Het overweldigende huis in Nederland, het krakkemikkige huis in Italie en ook zeker het prachtige landschap. Ik kreeg echt zin om door de bergen te wandelen en lekker te tekenen.
De zoektocht naar het familiegeheim was vermakelijk, maar op sommige vlakken wel wat voorspelbaar. Het was goed gecombineerd met de zoektocht van Emilie naar zichzelf en waar zij gelukkig van wordt.
Ik vond het een hele fijne zomerse feelgood. Eentje waarin het draait om familiegeheimen, persoonlijke ontwikkeling, het ontdekken wie je bent en wat je wilt en niet om een romance. Dat vond ik ook wel weer even lekker verfrissend. Er zit wel wat romance in, maar dat is maar een klein onderdeel van dit heerlijke verhaal! Zeker een dikke tip!