Gareth Brown heeft wederom een geweldig verhaal neergezet!

Verelien 15 augustus 2025
Ik heb weer enorm genoten van de verhaallijn. Het genootschap heeft gehoord dat er een onkenbaar object in Hong Kong is. Dit heeft grote gevolgen en zorgt voor een kat en muis spel.

Het verhaal speelt zich dus in onze wereld af en het enige magische zijn de objecten. Ieder object heeft zijn eigen kracht en kan de wereld in groot gevaar brengen als deze objecten worden misbruikt.

De proloog begint meteen sterk en zuigt je in het boek. De gebeurtenis geeft een beetje spanning en prikkelt de nieuwsgierigheid.

Wat ik al een beetje verwachtte maar wel mega tof vind is dat dit boek zich in dezelfde wereld afspeelt als het boek der deuren. Wel vond ik dit deel een stuk minder spannend en er zat geen gore in zoals in zijn eerste boek.

De meeste karakters in het boek zijn meestal loveable en goed uitgewerkt. Ze zijn veelzijdig en laten zowel hun goede als minder goede kanten zien. Je volgt grotendeels Magda in het verhaal, maar je krijgt van meerdere personages stukken verhaal mee. Zo leer je de huurmoordenaar bijvoorbeeld vrij goed kennen.

Er zitten verrassende plottwisten in en het boek is genre overstijgend wat ik heerlijk vind. Een roman met een flinke thriller- en magische invloeden.

Ik kan alleen maar hopen dat er snel een derde boek komt, want ik vind de boeken van Gareth Brown top! Van mij had de spanning en gore zoals die in zijn debuut was ook in dit boek mogen zitten, maar nog steeds een fantastisch verhaal!

Bedankt LS Amsterdam voor het recensie-exemplaar.

Meer recensies van Verelien