Spannend deel 2
In stormfront gaan we verder waar we in wildvuur geëindigd waren. Vesper zit nog vol in de rouw en schuldgevoelens. Ik had zo'n medelijden met hem, zo jong en dan zo'n last dragen. De karakters zijn verder uitgediept en gegroeid in hun rol in het boek.
In dit boek krijgen we meer verhaallijnen dan in deel 1, althans zo voelde het voor mij. Ik moest daardoor soms even schakelen, maar het zorgde er wel voor dat je meer mee krijgt van alle kanten van het verhaal.
Het was een spannend verhaal, er gebeurde van alles, maar niet teveel. Elmar is heel goed in een boek van 200 bladzijdes aan te laten voelen als 300 of meer.
Dit deel pakte me helaas wel minder dan deel 1. Gelukkig heb ik me als nog heel goed vermaakt en vond ik het fijn weer te lezen over Vesper, Or, Ardon en Fin.
Ik ben ook heel benieuwd hoe de rol van donderdag verder gaat zijn in het boek. Ze heeft niet veel geheimen bloot gegeven maar deze pittige dame maakt me nieuwsgierig.
Er zaten ook echt een aantal verrassende plottwisten in. En bij een gebeurtenis dacht ik meteen: nee, dit is niet echt. En toen kwam de cliffhanger.. ik ben dan ook enorm benieuwd naar deel 3 en hoe dit hele verhaal samen gaat komen.