Na 15 jaar toch maar eens gelezen..

Verkie 13 april 2020
Ongeveer vier maanden geleden had ik een kleine discussie met mijn vriend. Wij zijn allebei kinderen geweest, die echt konden genieten van een paar bladzijdes lezen voor het slapen gaan. Alleen hebben wij altijd totaal verschillende boeken gelezen. Zo heb ik nooit eerder boeken gelezen, zoals 'oorlogswinter', 'kruistocht in spijkerbroek' en 'koning van katoren'. Die laatste heb ik begin deze maand uitlezen. We hebben een deal gemaakt, want ik lees deze boeken en hij begint met Harry Potter.

Alleen wat vind ik van dit boek. Allereerst wil ik toegeven dat het gebruik van de hoeveelheid en complexiteit van bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden mij enorm laten duizelen. Dit is iets wat ik niet gewend ben in de boeken die ik lees. Even terug in de tijd, naar het brein van een kind. Ik begrijp namelijk heel goed, waarom ik dit boek als kind niet wilde lezen. Het is soms nog best een lastig boek, met lastige omschrijvende woorden. Nu ik volwassen ben heb ik het boek in een klap (misschien twee klappen) uitgelezen, dat geef ik wel toe.

Voor kinderen (en volwassen) is het een goed boek om de woordenschat te oefenen en het creatief brein de vrije loop te geven, maar het moet wel echt je ding zijn. Daarom geef ik vier van de vijf sterren. Het is een goed boek, sterk geschreven en zeer creatief bedacht. Het is alleen echt mijn ding niet. In mijn jeugd niet en nu nog steeds niet.

Overigens heb ik dit boek gekocht tijdens de actie van 'geef een boek cadeau'.

Meer recensies van Verkie