Uitstekend debuut!

Veronique Janssen 20 oktober 2025
De boeken van uitgeverij Hamley Books hebben altijd een mooie vormgeving. Dat is bij ‘Alleen’ niet anders. Soms kreeg ik zelfs kippenvel. De titel is ontzettend goed gekozen. Alles draagt bij aan de spannende, mysterieuze sfeer van deze thriller.

Als blogger/recensent krijg je soms iets extra’s bij boeken. In dit geval was het een nagelknipper. In eerste instantie een hele rare gadget, maar na het lezen vond ik hem geniaal. Als je het boek gelezen hebt, dan snap je de verwijzing naar het verhaal.

Vanaf de eerste pagina wil je door met het verhaal. Alles, elk detail, maakte me nieuwsgierig. De spanning wordt goed opgebouwd en langzaam kruipt het verhaal onder je huid. Eigenlijk heb je dat niet in de gaten, maar na het lezen voel je het verhaal nog even nasidderen. Ik moest er even van bijkomen.

De hoofdstukken zijn kort en de stijl van Barbara de Smedt is vlot. Het tempo in het verhaal is wisselend. Soms gaat de tijd heel snel en soms gaat de tijd juist heel traag. Dit stoorde me soms.

In het begin ergerde ik me dood aan Julie. Ik weet niet zo goed wat ik van haar moest denken. Uiteindelijk is ze een goed uitgewerkt personage. Toch is ze niet mijn favoriete personage. Wie dat wel is? Dat kan ik niet zeggen, want dan geef ik te veel van het verhaal weg.

Het plot van ‘Alleen’ is heel goed uitgewerkt. Het is sterk! Deze thriller is gebaseerd op een ervaring van Barbara de Smedt. Dat vond ik een interessant uitgangspunt.

Zoek je nog een spannende thriller met een psychologisch randje? Dan is ‘Alleen’ de thriller echt iets voor jou!

Recensie verscheen in 2020 op Veronique's Boekenhoekje. Dit was een recensie-exemplaar!

Alleen is verschenen in oktober 2025 als heruitgave.

De recensie uit 2020 lees je hier: Lees hier!

Meer recensies van Veronique Janssen

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.