Originele locatie!
‘Rust in de tent’ van Kim Catsburg is het vervolg op ‘Leven in de brouwerij’. Je keert weer even terug naar het dorp De Meerendal. Je herkent de personages uit het eerste deel en leest hoe het met ze gaat. Daarom is het goed om de delen achter elkaar te lezen. Je hebt zo de minste spoilers.
Het begin voelde gehaast aan en soms liep het een beetje stroef. Daardoor zat ik niet direct in het verhaal en moest ik even mijn draai zien te vinden. Later loopt het verhaal soepeler en krijgt het meer een feelgoodgehalte. De situaties zijn geweldig.
De setting van het verhaal is origineel. Een bierbrouwerij is weer eens wat anders. De details over het brouwproces en biersmaken geven het verhaal iets extra’s. June is een mooi personage. Ze heeft een randje, maar ze laat niet het achterste van haar tong zien. De epiloog vond ik geweldig!
Recensie-exemplaar & lees het hele artikel op Veronique's Boekenhoekje: lees hier!