Waanzinnig
‘Hoe Winston Kerstmis redde’ van Alex T. Smith heeft de afgelopen weken op de tafel in de woonkamer gelegen. Het is zo’n prachtig boek om te zien. De cover is zo mooi. Misschien nog wel mooier dan die van ‘De Notenkraker’… De zilverfolie die verandert van kleur in het licht, de details van de tekeningen en de sierlijke letters maken van deze cover een plaatje.
Het concept van 24,5 hoofdstuk (op Eerste Kerstdag kun je dus nog een half hoofdstuk lezen) vind ik leuk bedacht. Ik heb hem in één keer uitgelezen, want ik kon niet meer stoppen. Het is een meeslepend verhaal over de dappere muis Winston. Wat een mooi dier!
De verschillende kerstactiviteiten vond ik heel leuk gevonden. Ze zijn verschillend en van verschillende niveaus. Een leuke meerwaarde in dit boek!
En dan de illustraties… Wauw! Ze zijn helder van kleur met zoveel details. Ik heb soms ademloos naar de verschillende pagina’s zitten kijken. Ze zijn prachtig! Naast schrijver is Alex T. Smith ook de illustrator. Ik heb genoten van dit prachtige boek!
Recensie-exemplaar. Lees de hele recensie op Veronique's Boekenhoekje: lees hier