Origineel
‘Gezwicht voor zijn gedicht’ van Eveline Heijnen speelt zich af rond 5 december en dat vond ik zo origineel. Volgens mij zijn er weinig feelgoodverhalen met als thema ‘Sinterklaas’.
In het begin moest ik even wennen aan het tempo. Het verhaal voelde heel gehaast aan. Het voelde alsof ik in een sneltrein zat. Hierdoor kwam ik niet direct in het verhaal.
De personages zijn leuk neergezet en worden lekker uitvergroot. Andere personages uit eerdere kerstverhalen van Eveline Heijnen komen terug, zoals Deborah uit ‘Idee voor het kerstdiner‘ en Sara uit ‘Vlak onder de maretak‘. Altijd leuk om te zien hoe het met andere personages gaat. Het versterkt de verhalen en de personages worden levendiger. Het verhaal heeft een beetje spice, maar niet te aanwezig. Het is gewoon subtiel gedaan.
De humor vind ik heerlijk en ik heb soms hardop gelachen. Het bezorgde een glimlach! Het einde vond ik heel goed gedaan. Hierdoor voelde het verhaal rond. Zoek je een feelgoodverhaal voor 5 december? Lees dan deze feelgood!
Recensie-exemplaar. De hele recensie lees je op Veronique's Boekenhoekje: Lees hier!