Spannend
‘Chaos in het Midden-Oosten’ van Mario Bergen is een thriller met een actueel thema. Dit zorgt ervoor dat het verhaal geloofwaardiger en indringender is.
Daniëlla Faas is pas drieëntwintig jaar, maar voelt veel ouder aan. In het begin krijg je veel achtergrondinformatie over de hoofdpersoon. Hierdoor ging het tempo uit het verhaal. Bepaalde karaktereigenschappen van Daniëlla worden te veel benoemd en benadrukt. Als lezer kun je geen conclusie trekken of een beeld vormen. Het wordt namelijk voor je ingevuld. Hierdoor vond ik de uitwerking van de hoofdpersoon minder en voelde ik een mindere band met haar.
De spanning wordt goed opgebouwd en het plot is ogenschijnlijk eenvoudig. Ik houd ervan hoe alles in elkaar draait. Er zit ook lekker veel actie in het verhaal.
De titel vind ik goed gekozen en is, helaas, erg actueel. De cover vind ik tof. Het spreekt je als lezer aan. Naast de avonturen van Daniëlle krijg je ook nog een mooi kijkje in het land Jordanië en de cultuur. Het gaf het verhaal extra kleur.
Recensie-exemplaar & lees het hele artikel op Veronique's Boekenhoekje: Lees het hier