Favoriete feelgood!
‘Kerst in de lift’ van Michon Voncken was mijn kennismaking met deze auteur. En wat voor een! Dit verhaal vond ik echt heerlijk en het werd al gauw een nieuwe favoriet. Het heeft eigenlijk alles waar ik van houd bij een feelgood: levensechte personages, leuk plot en fijne schrijfstijl.
Michon Voncken kende ik nog niet, maar ik ga nu ook haar andere novelles lezen (de drie verhalen van ‘De Cappuccino club’). Het is fijn geschreven en leest makkelijk. Het is een ideaal Tussendoortje.
Het plot is misschien een beetje cliché, maar het werkt gewoon. Kerst in Rome is misschien niet het meeste voor de hand liggend. Er is geen sneeuw, geen koude wind en toch werkte het goed. De personages zijn leuk en worden goed uitgewerkt. Ella is heel normaal neergezet en daardoor herkenbaar voor de lezer.
Het einde vond ik heerlijk. De titel is goed gevonden. Ik ben benieuwd naar meer van deze auteur!
Recensie-exemplaar. Lees de recensie hier op Veronique's Boekenhoekje: lees hier!