Prikkelend spannend
De voorkant en de ondertitel maakten me direct nieuwsgierig. De flaptekst is kort en dit maakt je nieuwsgierig naar het verhaal.
Het verhaal start in sneltrein vaart. Deze vaart blijft behouden door de korte hoofdstukken en de duidelijke, vlotte stijl van Heleen Smit. Toch zakte soms de spanning een beetje in. Hierdoor werd je uit de leesflow gehaald, maar toch won de nieuwsgierigheid het. Je bent nieuwsgierig hoe het afloopt.
Het is een spannend verhaal met een vleugje romantiek. Hierdoor deed het me denken aan de sfeer in sommige verhalen van Lisa Gardner.
Sommige personages zijn niet te peilen en je hebt geen idee hoe of wat zijn of haar beweegredenen zijn. Toch voel je dat het mis is. Dit gevoel weet Heleen Smit mooi te benadrukken.
Wanneer de diepere laag in het verhaal wordt aangebracht, wordt het spannend. Het verhaal krijgt diepgang en het wordt interessanter. Je moet doorlezen. Het einde is een tikkeltje vaag en kon ik niet helemaal plaatsen.
Dit debuut smaakt naar meer van de hand van Heleen Smit. Het is een prikkelende, spannende thriller met een vleugje romantiek.
Deze recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje.
Deze recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje.