Domburg

Modeontwerpster Tara besluit om deze zomer echt vakantie te nemen en ze reist af naar het familielandhuis in Domburg. Nog voor ze in Domburg aangekomen is, loopt ze haar jeugdvriend Olivier tegen het lijf en lijkt het een geweldige zomer te worden. Al tijdens een van de eerste dagen blijkt de opa van Olivier verdwenen en wordt hij vermoord terug gevonden. Even later blijkt de vader van Tara ook verdwenen en Tara en Olivier besluiten samen op onderzoek uit te gaan. Ze komen uiteindelijk in Dubai uit en komen achter een geheim waarna het leven van Tara volledig op zijn kop komt te staan. Maar dan blijkt er nog een ander geheim te zijn wat al sinds de watersnoodramp angstvallig in Domburg verborgen wordt gehouden

In de laatste thrillers van Kiki van Dijk voegt ze steeds een historische verhaallijn aan het verhaal toe en ik vind dit echt goed. Dit geeft het verhaal iedere keer weer meee body en tilt het verhaal naar een hoger niveau. Ik hoop dan ook dat Kiki van Dijk dit blijft doen in haar boeken.

Domburg begint meteen spannend. Een man wandelt met zijn hond door Domburg als hij een anoniem berichtje bekijkt wat hij de avond ervoor ontvangen heeft. Niet veel later ziet hij een dode man in een duinpan liggen en raakt hij in paniek.

Hierna gaan we twee dagen terug in de tijd en leren we Tara kennen. Ze komt op mij als een hardwerkende vrouw over die een hoop heeft meegemaakt. Ook leren we al snel haar zoontje, haar vader en grootmoeder kennen.

Er is een tweede verhaallijn die zich in 1953 afspeelt. Het jaar dat de watersnoodramp plaatsvindt. Hier leren we Mieke kennen die voor de winter bij een rijke familie werkt. Het is niet meteen duidelijk wat deze verhaallijn met de verhaallijn in de huidige tijd te maken heeft, maar er is wel continue een bepaalde spanning aanwezig.

Kiki weet ook nu weer het verhaal zo levendig en beeldend te schrijven dat ik de omgeving echt voor me zag. Hierdoor ging het verhaal echt leven. De personages zijn niet heel diep uitgewerkt, maar voldoende om het verhaal geloofwaardig te laten zijn. Wel had ik graag wat meer over Taras verleden willen weten, aangezien ze behoorlijk wat meegemaakt heeft.

De puzzelstukjes begonnen steeds meer op hun plek te vallen en op een bepaald moment kreeg ik een vermoeden hoe het verhaal in elkaar zat en hier had ik op bepaalde punten gelijk in maar Kiki heeft me toch nog kunnen verrassen. En hier houd ik van.

Als je van vakantiethrillers houdt die heerlijk weglezen en waarbij ook historische gebeurtenissen een rol spelen dan kan ik alleen maar zeggen pak deze nieuwe Kiki van Dijk op, want dat zorgt weer voor een aantal heerlijke leesuurtjes.

Dit boek ontvingen wij van Xander uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes