Zomerlezen
Vanaf vandaag tot en met 20 juli gaat de campagne zomerlezen van start en als je voor 15 euro aan boeken koopt ontvang je deze thriller.
De boeken van Anya Niewierra lees ik altijd erg graag en ik was dan ook erg benieuwd naar dit Zomerlezen geschenk.
Anya woont net als ons in Zuid-Limburg en dit verhaalt speelt zich voornamelijk af in Valkenburg, waarbij de mergelgrotten een grote rol spelen. Doordat ik de omgeving ken is het erg leuk om over bekende plaatsen te lezen.
Hoofdpersoon Nora Maes heeft last van claustrofobie en dit beperkt haar leven, maar toch besluit ze een opdracht aan te nemen om de mergelgrotten in te gaan en zo o.a. een onbekend kunstwerk van haar jonggestorven moeder op te sporen. Maar uiteindelijk zet dit haar hele wereld op z'n kop.
Ik moest even in het verhaal komen en dit had denk ik vooral ermee te maken dat je vrij vaak cursief geschreven tekstjes leest en dit zijn gedachtes van hoofdpersoon Nora, terwijl ze tegen zichzelf praat. Na een paar pagina's kon ik dit plaatsen en vanaf dat moment zat ik ook in het verhaal.
De personages zijn uiteraard niet zo diep uitgewerkt als we van Anya gewend zijn, maar dat is ook logisch bij een kort verhaal. Het is wel een verhaal wat je nieuwsgierig houdt en ondanks dat ik bij bepaalde personen voelde dat er iets niet klopte had ik deze ontknoping niet aan zien komen.
Het is een leuk verhaal om in korte tijd uit te lezen.
Dit boek ontvingen wij van LS Uitgeverij & Cpnb. Dit beïnvloedt onze mening niet.