Subliem!

Sascha, een jonge en ambitieuze journaliste, heeft in overleg met haar man Victor, besloten dat ze voorlopig thuis blijft om voor hun twee zoontjes te zorgen.

Als Sascha op een middag in de tuin is en haar zoontje Olli in zijn bedje ligt, wordt hij door een onbekend persoon meegenomen. Er rijzen al snel vragen hoe het kan dat Sascha niks gemerkt heeft en of deze verdwijning wellicht te maken heeft met de politieke carrière van haar man Victor. Of moet ze het toch dichter bij huis zoeken? Er komen voor Sascha steeds meer verdachten bij, maar ze is vastbesloten haar zoontje terug te vinden.

Wauw! Ik was al onder de indruk van Anna's thrillerdebuut 'Het perfecte zusje' maar met deze nieuwe thriller weet ze dat ruimschoots te overtreffen.

Anna weet je meteen vanaf de eerste pagina's het verhaal in te trekken en laat je pas los na de laatste pagina. Dit heeft ze erg goed gedaan. De spanning wordt heel goed opgebouwd en iedere keer dacht ik dat ik wist wie de dader was, maar telkens gebeurde er weer iets waardoor ik begon te twijfelen en weer een andere dader voor ogen had. Er komt iedere keer een goed onderbouwde laag bij waardoor je zelf ook, net als hoofdpersoon Sascha aan alles gaat twijfelen. Dit gevoel weet Anna duidelijk over te brengen.

Anna heeft een aantal actuele onderwerpen verweven in het verhaal, waardoor de personages stuk voor stuk geloofwaardig zijn. De worsteling met het moederschap, het opgeven van haar carrière, de sisterhood en de tegenstrijdige gevoelens van Sascha zijn realistisch en geloofwaardig. Tel daarbij de beeldende schrijfstijl op en je hebt een thriller van jewelste.

Als je een thriller wilt lezen die geloofwaardig en spannend is, en aanvoelt als een film, dan moet je 'De schaduwvrouw' beslist oppakken. Dit is zoals een thriller hoort te zijn. Anna van den Breemer weet wat schrijven is en bewijst wederom dat deze thriller van eigen bodem gelezen moet worden. Met dit verhaal kan zij niet alleen Nederland veroveren, maar mij zou het niks verbazen als de vertaalrechten snel verkocht worden en ze internationaal bekend wordt. Een echte mustread.

Dit boek ontvingen wij van Prometheus. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes