Thriller met humor. Echte mustread
Dit is alweer het zevende deel in de serie rondom Washington Poe & Tilly Bradshaw. Maar het is duidelijk... Deze serie verveelt nog lang niet.
Het leven in het Verenigd Koninkrijk ligt al een hele tijd stil. Er is een seriemoordenaar actief die het op willekeurige mensen gemunt heeft. Als het zeventiende slachtoffer gevallen is, wordt de hulp van Washington Poe in geroepen. Door zijn briljante kijk op dingen hopen ze dat hij deze gruwelijke moordenaar kan stoppen.
Het verhaal begint met een hoofdstuk die ik echt twee keer heb moeten lezen. Dit kan toch niet echt waar zijn? Hierna gaan we terug in de tijd en wordt Poe, die na de laatste zaak overgeplaatst is, terug geroepen en hij wordt gevraagd of hij kan helpen. Uiteraard doet hij dit alleen samen met Tilly Bradshaw.
Craven flikt het weer. Hij zet een weergaloze thriller neer, waarbij je alleen maar door kunt blijven lezen. Wat de thrillers van Craven echt uniek maakt voor mij, is de afwisseling van spanning en humor zonder dat het verhaal een parodie wordt. De schrijfstijl is altijd eenvoudig en makkelijk leesbaar en dit zorgt er mede voor dat je door het boek heen vliegt. De feitjes die Tilly toevoegt vind ik echt een toevoeging. Ik kom dingen te weten die ik nog niet wist en dit vind ik een leuk extraatje.
Het plot zit weer erg goed in elkaar, en ik was echt verbaasd over de verschillende twists die in het verhaal zitten.
Ook de energie tussen Washington Poe en Tilly Bradshaw weet Craven weer goed over te brengen. Het is zo'n heerlijk duo daar moet je gewoon van houden. De nerdy trekjes van Tilly in combinatie met de ontbrekende technische kennis van Poe zorgt soms voor hilarische momenten. En ondanks dat ze al zeven delen op deze voet met elkaar omgaan, blijven er steeds nieuwe gebeurtenissen ontstaan, waardoor de vibe tussen hen echt nog lang niet verveeld.
Ondanks dat dit het zevende deel in de serie is en er personages uit voorgaande delen langskomen, denk ik dat je ook eenvoudig kunt instappen als je de voorgaande delen niet gelezen hebt. Craven geeft voldoende achtergrondinformatie, waardoor je, als je de voorgaande delen wel gelezen hebt, weer even terug herinnerd wordt aan die delen, maar mocht je ze niet gelezen hebben je voldoende info hebt om het verhaal goed te kunnen volgen.
Na de ontknoping ben ik benieuwd of er nog een deel volgt en hoe deze dan verder gaat, want er is heel wat veranderd. Laten we hopen dat Craven nog niet stopt met deze serie want ik wil nog langer genieten van de vibe tussen Poe en Tilly.
Dit boek ontvingen wij van LS uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van LS uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.