Helaas niet wat ik verwacht had
De cover en de flaptekst maakten mij meteen nieuwsgierig en ik kon dan ook niet wachten om aan dit verhaal te beginnen.
De sprookjes van Broeders Grimm zijn eigenlijk veel grimmiger dan de verhalen die aan kinderen verteld worden, dus ik was erg benieuwd hoe Benedict deze sprookjes zou verwerken in het verhaal.
Rechercheur Lyla Rondell wordt op de zaak gezet. Deze nieuwe moorden hebben een link met haar jeugdvriendin die jaren geleden spoorloos verdween. Kan ze deze op sprookjes geïnspireerde moorden oplossen? Het bloederige spoor wat de moordenaar achter laat dringt zelfs haar leven binnen. Kan ze deze zaak oplossen voordat haar leven instort?
Ik was, zoals al eerder gezegd, erg benieuwd naar dit verhaal, maar helaas bleef de uitwerking ervan achter voor mijn gevoel. De uitwerking van het verhaal vond ik rommelig en ik moest regelmatig terug lezen om het verhaal te volgen. Het eerste deel van het verhaal vond ik nog erg goed, maar op een bepaald moment was ik echt de draad kwijt en las ik vooral verder omdat ik nieuwsgierig was naar wat er nu met Allison gebeurd was.
De personages hebben weinig diepgang en de keuzes die ze maken lijken eerder willekeur dan dat ze ergens op gebaseerd zijn. Hierdoor had ik met geen enkel personage een klik en vond ik ze redelijk ongeloofwaardig op mij overkomen.
In een thriller hoop ik dat ik op het puntje van mijn stoel zit en de pagina's snel wil omslaan omdat ik niet kan stoppen met lezen. Bij 'Zo alleen zo alleen' had ik dat gevoel niet en kabbelde het verhaal gewoon een beetje voort zonder echte spanning. De moorden die gepleegd worden, blijven ook oppervlakkig en de dader weet naar mijn gevoel niet goed of hij nu kwaadaardig moet zijn of een vriendelijke goedzak.
Ook zaten er enkele fantasy elementen in het verhaal en hier heb ik altijd wat moeite mee omdat dit de geloofwaardigheid voor mij aantast. Dit was hier ook het geval... een schrijver die met zijn hoofdpersonage leeft en die opeens in de echte wereld rondloopt is voor mij moeilijk te hendelen. Wellicht dat het voor een ander wel een vermakelijk verhaal is, maar voor mij was het dit helaas niet en is dit helaas een boek om snel te vergeten.
Dit boek ontvingen wij van LS uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van LS uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.