Smeekbede
In een druk winkelcentrum loopt een jong meisje alleen rond. Ze klamt zich vast aan haar teddybeer. De ouders zijn niet te vinden. Kim Stone is toevallig in het winkelcentrum aanwezig en kijkt of ze iets kan doen. Enkele uren later wordt er in de buurt, in een verlaten pand, het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. Het lijkt een snelle, doelgerichte moord maar Kim Stone vermoedt dat er meer aan de hand is, want wie vermoordt er een jonge vrouw die met haar kind in een winkelcentrum is.
Dit is alweer het dertiende deel in de Kim Stone-serie en het verveelt nog lang niet. Toch ben ik iedere keer weer benieuwd of Marsons het weer voor elkaar krijgt om een spannend verhaal neer te zetten. En ik kan je zeggen dat het haar wederom gelukt is.
Marsons heeft een fijne en gedetailleerde schrijfstijl die er voor zorgt dat ik, als ik eenmaal begonnen ben met lezen, eigenlijk niet meer kan stoppen. Ze weet de spanning goed op te bouwen en zet het onderzoek realistisch neer. Aangezien ze in het begin echt in het donker tasten en een nieuwe moord niet kunnen voorkomen. Dit in combinatie met de korte hoofdstukken zorgt er voor dat ik wederom door het boek heen vlieg.
Deze keer heeft Marsons gekozen voor een unieke zaak. De rivaliteit tussen broers en zussen laat ze duidelijk zien en dan vooral ook hoe ver broers en zussen hierin kunnen gaan en wat trauma's in het verleden, zelfs jaren later, voor rivaliteit kunnen zorgen met alle gevolgen van dien.
Ook ontwikkelen de collega's van Stone zich steeds verder en je leert ze met ieder deel weer beter kennen. Zo moet Penn het verlies van zijn moeder verwerken en daarbij maakt hij zich enorme zorgen over zijn broertje. Maar ook Stacey ontwikkelt zich steeds verder. En ondanks alle stress vanwege haar aanstaande bruiloft zet ze alles op alles om een zaak op te lossen.
De personages worden menselijk neergezet en ik kon zelfs tot op zekere hoogte begrip voor de dader opbrengen. Hierdoor blijft de serie sterk en kijk ik nu alweer uit naar een volgend deel in de Kim Stone-serie. En gelukkig hoeven we niet meer al te lang te wachten, want in november komt deel 14 'Verdraaide waarheid' uit. Deze staat uiteraard op mijn verlanglijstje.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.