Help me
Emma heeft eindelijk rust gevonden nu ze werkzaam is als enige huisarts op het afgelegen Schotse eiland Jura. Hier is ze redelijk anoniem, want niemand kent haar verleden. Ze woont er samen met haar dochter Lauren en zij betekent alles voor Emma. Maar dan ontvangt Emma een video: Lauren is ontvoerd. Ze heeft drie regels waar ze zich aan moet houden als ze haar dochter terug wilt zien. 1.Vermoord een van je patiënten.
2. Vertel niemand iets.
3. Laat je niet betrappen.
Als Emma deze regels niet volgt, zal Lauren sterven. Als huisarts kent ze iedereen op het eiland, maar ook alle geheimen en angsten. Kan ze iemand van hun doden of is er toch een andere oplossing?
In het eerste helft van het verhaal leer je de personages goed kennen en merk ik dat ik vragen heb die me nieuwsgierig houden. Wat is er gebeurd en door wie? Emma is huisarts en je krijgt een klein inkijkje in het beroep. Doordat ik zelf in het verleden in de gezondheidszorg heb gewerkt, vind ik dat altijd leuk om te lezen. Als huisarts heeft Emma eigenlijk met iedereen contact en begon ik me al snel af te vragen of Emma wellicht iets te verbergen had.
In de tweede helft gebeurt er veel meer en merk je dat er meer vaart in het verhaal zit en de spanning wordt opgebouwd. Ik dacht iedere keer dat ik wist hoe het verhaal in elkaar zat, maar iedere keer gooide Dalgliesh er weer een plotttwist doorheen waardoor alles weer anders was.
Dit zorgt er voor dat ik, vooral tijdens het tweede deel van het verhaal, het boek niet meer aan de kant kon leggen en ik steeds verder wilde lezen, want ik wilde weten wie de dader nu was.
De personages zijn voldoende diep uitgewerkt en hierdoor kon ik me goed in hun verplaatsen. De verhaallijn was geloofwaardig en doordat het verhaal alleen vanuit Emma verteld wordt, is het verhaal makkelijk te volgen.
Dalgliesh heeft wederom een thriller neergezet die me in zijn greep hield en ondanks de verschillende verdachten die ik voor ogen had bleek ik toch helemaal verkeerd te zitten en had ik deze dader echt niet kunnen raden. Dit zorgde er voor dat ik verbijsterd achter bleef.
Dit boek ontvingen wij van Xander uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.
2. Vertel niemand iets.
3. Laat je niet betrappen.
Dit boek ontvingen wij van Xander uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.