De kleine cottage in Ierland
Dit is alweer het achtste deel in de Romantic escape-serie en het voordeel is je kunt gewoon instappen in de serie. De personages uit de voorgaande delen komen wel voorbij in het verhaal maar het is gewoon goed losstaand te lezen en dat vind ik wel een pluspunt, zeker als de serie al langer loopt.
In 'De kleine cottage in Ierland' reist Hannah af naar Ierland. Ze kan echt niet koken en dit kan ze niet uitstaan, zeker niet na de vakwedstrijd op haar werk, waarbij haar creatie ontzettend saai was. Toen ze erna een bericht zag over een kookcursus, besloot ze een sabbatical te nemen en deze cursus te gaan volgen. In Dublin ontmoet ze Connor en tegen haar gewoonte in heeft ze een onenightstand met hem. 's Nachts sluipt ze weg, want ze gaat er van uit dat ze hem nooit meer ziet, maar dan duikt hij opeens bij de kookcursus op...
Door de steeds wisselende locaties in de serie heb ik altijd een beetje het gevoel alsof ik op vakantie ga tijdens het lezen. Dit in combinatie met de afwisselende personages en romantiek. Dat is al bijna een garantie voor een heerlijk verhaal. Mijn kookkunsten zijn ook niet zo uitgebreid, dus ik herken me wel in Hannah en de moeite die ze heeft met koken.
Caplin is echt een kei in het omschrijven van situaties en omgeving en dit zorgt er voor dat ik me echt op de boerderij in Ierland waan. Ze omschrijft de omgeving en situaties gedetailleerd, maar doet dit wel op zo'n manier dat dit nergens verveelt. Doordat Caplin er soms ook een Iers woord doorheen gooit, merk je dat ze zich echt verdiept heeft in de Ierse cultuur. Dit zorgt dat ik regelmatig met een glimlach op mijn gezicht aan het lezen ben.
De romantiek speelt uiteraard een belangrijke rol, en ondanks dat al meteen duidelijk is wie er uiteindelijk samen zullen komen, heeft Caplin wel een mooie en geloofwaardige verhaallijn neergezet. Ook heeft Caplin deze keer wat spanning in het verhaal gebracht. Iemand houdt Hannah in de gaten en ik bleef me afvragen wie dit was en met welke reden. Dit is echt een toegevoegde waarde.
Wel zaten er enkele inconsequenties in het boek. Zo geeft Hannah aan dat ze 's ochtends liever thee drinkt, maar is vervolgens heel erg blij dat Connor iedere ochtend koffie voor haar maakt. In hoofdstuk 3 wordt duidelijk dat Aidan en Sorcha zwanger zijn, maar in hoofdstuk 12 is het nieuws dat Aidan en Sorcha zwanger zijn. Dit zijn kleine minpuntjes die er door een redactie uitgehaald hadden moeten worden vind ik. Maar ondanks dat heb ik weer erg genoten van dit deel in de Romantic escape-serie.
Dit boek ontvingen wij van Harpercollins Holland. Dit beïnvloedt onze mening niet.