De huurder

Als #mcfan ontvangen we de boeken van Freida Mcfadden altijd om te lezen en recenseren. Dus toen 'De huurder' in onze digitale brievenbus viel was ik meteen weer nieuwsgierig.

Blake Porter heeft het allemaal voor elkaar. Hij is onder-directeur van een groot bedrijf, hij is verloofd met de liefde van zijn leven, Krista, en hij heeft een mooi groot huis, maar dan lijkt alles mis te gaan. Hij wordt op staande voet ontslagen en hierdoor kan hij de hypotheek niet meer betalen, dus moeten Blake en zijn vriendin een kamer verhuren. De meest vreemde personen komen de kamer bekijken. Dan komt Whitney langs en zij is charmant en mooi en Blake gunt haar de kamer. Maar twijfelt tegelijkertijd ook of hij hier goed aan doet. Dan beginnen er steeds meer vreemde dingen te gebeuren....

Bij de boeken van Freida Mcfadden weet je gewoon dat er een aantal plotttwists in het verhaal komen, die het hele verhaal in een heel ander daglicht plaatsen. En dat is in dit boek ook het geval. Echter, er komen maar weinig personages voorbij in het boek. Eigenlijk heb je maar drie personages van betekenis en dat zijn Blake, Krista en Whitney en dat zorgde er voor dat ik de plottwists eigenlijk al aan zag komen.

De personages zijn wel weer goed uitgewerkt, waardoor ik me erg goed in de drie kon verplaatsen.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld vanuit Blake en Krista en hierdoor had ik vooral van deze twee een heel goed beeld. Wel merk ik dat ik het verhaal wat voorspelbaar vond. De boeken van Freida Mcfadden zijn eigenlijk altijd op dezelfde manier opgebouwd en doordat er nu maar zo weinig belangrijke personages zijn, was het niet moeilijk te raden wie degene was die de boel saboteerde. Ook was al snel duidelijk dat er meer aan de hand was en van welk personage stond voor mij dan ook al vast.

De huurder is voor mij niet het beste boek van McFadden. Deze keer was het verhaal vrij voorspelbaar. Ondanks dat de meeslepende schrijfstijl er wel voor zorgde dat ik het boek snel uit had.

Dit boek ontvingen wij van Lab uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes