Heerlijke zomerse feelgood
Sam is begin dertig en gelukkig met haar leventje waarin ze op het punt staat te trouwen met Jack. Ze zoeken nog een trouwlocatie. Sams moeder stelt voor dat ze bij hun op Long Island komen logeren en dat ze dan een kijkje nemen in The old Sloop inn, om te zien of dit als trouwlocatie geschikt is. Sam is niet overtuigd maar besluit er toch, samen met Jack, naar toe te gaan. Sam is lang niet op Long Island geweest, dit, omdat ze er dubbele gevoelens over heeft. Ze is er dolgelukkig geweest maar ook intens verdrietig en dit heeft alles te maken met Wyatt, haar buurjongen op Long Island en haar jeugdliefde. Maar misschien schaamt ze zich ook een beetje voor haar ouders en hoe ze op Long Island leven. Dan blijkt Wyatt ook nog aanwezig te zijn als zij op Long Island zijn en komen er talloze herinneringen en verstopte gevoelens naar boven.
Dit is mijn eerste kennismaking met de boeken van Annabel Monaghan, en dit bevalt erg goed. Het boek wordt afwisselend verteld in nu en toen. In het 'toen' wordt stukje voor stukje verteld hoe de liefde tussen hen opbloeit. In het 'nu' lees je dat ze geen stel meer zijn, maar blijft het lang de vraag wat er nu precies gebeurd is waardoor ze uit elkaar gegroeid zijn.
Monaghan heeft een fijne schrijfstijl. Ze weet een duidelijk beeld van de omgeving te schetsen, maar op zo'n manier dat je je eigen verbeelding gebruikt. Je ziet de liefde tussen Sam en Wyatt echt opbloeien en ik vroeg me echt regelmatig af, wat er gebeurd is dat het zo misgelopen is tussen hun. Als je er achter komt waarom het misgelopen is, had ik begrip hiervoor, maar tussen de regels door voelde je duidelijk de liefde die beiden nog voor elkaar voelden. Je leest vooral hoe moeilijk Sam het hier mee gehad heeft. Wel kreeg ik echt de kriebels van dr.Judy, diegene waar Sam gesprekken mee had om over haar verdriet heen te komen.
Als volwassen vrouw heeft Sam de liefde gevonden in de meer dan perfecte Jack, maar als ze terug is op Long Island en dan ook nog Wyatt na zoveel jaar ziet, begint haar gevoel te wankelen. Hierdoor staat Sam stil bij haar eigen leven en durft Monaghan ook serieuze onderwerpen als bang om gekwetst te worden en bewust kiezen voor stabiliteit langs komen.
De personages zijn erg goed uitgewerkt en Monaghan heeft ook aandacht besteed aan de bijpersonen, vooral Sams oma vond ik geweldig. Hoe ze recht voor haar raap zegt wat ze denkt en hierdoor lekker direct is.
Als je van een feelgood met zomerse setting houdt dan moet je deze zeker oppakken. Ik heb genoten en had een heerlijk zomers gevoel tijdens het lezen.
Dit boek ontvingen we van A.W.Bruna uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen we van A.W.Bruna uitgevers. Dit beïnvloedt onze mening niet.