Verbijsterd

Veronique las 'Verleid door een psychopaat' geschreven door Carolyn Woods.

Haar mening lees je hieronder. ⬇️

Carolyn Woods is gelukkig en woont in een klein dorpje in de Cotswolds. Op een dag ontmoet ze op haar werk een aantrekkelijke man, Mark Conway. Hij straalt zelfvertrouwen en iets mysterieus uit. Hierdoor voelt Carolyn zich meteen tot hem aangetrokken en geeft ze hem, geheel tegen haar gewoonte in, haar telefoonnummer. Hij is een rijke Zwitserse bankier en hij biedt Carolyn gezelschap maar introduceert haar ook in een wereld vol glamour en avontuur. Maar is dit niet te mooi om waar te zijn?

Het verhaal begint als een echte liefdesroman. De auteur Carolyn Woods leert Mark kennen terwijl ze aan het werk is in de kledingwinkel. Ze is meteen gecharmeerd van hem en, ondanks dat ze op mij in eerste instantie als zelfverzekerd overkomt, lijkt het alsof Mark haar betoverd en ze gedwee en naïef in alles meegaat wat hij voorstelt.

Ik wilde haar regelmatig een schop onder haar kont geven, omdat ze als was in de handen van Mark was. Zo zelfstandig als ze in eerste instantie op mij overkwam zo gedwee en afhankelijk is ze opeens van Mark. Natuurlijk is dat ook doordat ze het verhaal schrijft nadat haar alles overkomen is en ze het wellicht toch met een iets andere blik bekijkt. Ik denk dat Carolyn echt verblind door liefde was, want ondanks dat familie en vrienden haar waarschuwen, ziet ze niks fouts in Mark.

Maar dit boek gaat niet alleen over de relatie die ze had met de psychopaat Mark, maar het laat ook zien hoe veerkrachtig Carolyn uiteindelijk toch is als ze Mark begint te doorzien en er alles aan doet om hem te vinden en veroordeelt te krijgen. Hier heeft de politie naar mijn gevoel ook een hoop steken laten vallen en Carolyn heeft met mensen om haar heen Mark opgespoord en door alle informatie meerdere keren aan de politie te overhandigen komt er uiteindelijk een rechtzaak. Ik denk dat dit getuigt van haar kracht en doorzettingsvermogen dat ze, ondanks dat ze psychisch geknakt was en berooid achterblijft, toch weer opkrabbelt en naar mijn gevoel heeft ze daar Mark het hardste mee.

Het is een verhaal wat bijna ongeloofwaardig is, maar doordat je weet dat het echt gebeurd is, je het verhaal met verbijstering blijft lezen.

Dit boek ontvingen wij van Boekerij. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes