Een aanrader voor liefhebbers van historische romans en verhalen over adellijke families!
Het verhaal
Het is 1913 in Zweden. Agneta heeft afstand gedaan van haar adelijke familie en de Leeuwenhof, het landgoed waar ze is opgegroeid. Ze is vastberaden haar toekomst te delen met Michael én kunstenares te worden waarvoor ze een studie volgt in Stockholm. Wanneer ze een verontrustende telegram van haar moeder ontvangt, zit er niets anders op dan haar familie op de Leeuwenhof te bezoeken.
Het lijkt erop dat dit bezoek niet tijdelijk zal zijn en haar toekomst voorgoed zal veranderen. Kiest Agneta voor haar familie en voldoet ze aan haar adelijke verplichtingen of gaat ze haar eigen weg en houdt ze vast aan haar vrijheid waar ze zo naar verlangt?
Is het een aanrader?
Wat een mooie, verbeeldende schrijfwijze heeft Corina Bomann. Dit is het eerste boek dat ik van haar lees en ik ben fan. Het geeft een prachtige weergave van de (adelijke) samenleving aan het begin van de 20e eeuw. Een verhaal waarbij vele facetten de revue passeren: liefde, verdriet, angst, besluiteloosheid, haat, onzekerheid en drang naar vrijheid.
Net als je denkt dat het verhaal verteld is, wordt er een sprongetje in de tijd gemaakt én krijg je een inkijk in hoe het Agneta verder vergaat. Juist die inkijk maakt het verhaal nog sterker. Daarnaast denk je te weten hoe het verhaal zich ontwikkeld maar word je meerdere keren verrast met onverwachte wendingen waardoor je wilt blijven lezen.
Een échte historische roman die laat zien dat er in al die jaren veel verandert is maar waarbij je toch ook herkenbare situaties tegenkomt!
Is het een aanrader?