Een ruige filé van onze consumptiedrang

wereldgenieter 17 juni 2025
Bechamel Mucho vertelt het komisch triest relaas van Alex, noodgedwongen animator in een club in Mallorca.

Auteur
Zelf ken ik (en iedereen toch) Dimitri Verhulst van de autobiografische ‘Helaasheid der dingen’. ‘Helaas’ niet van het boek, maar van de film. Verhulst heeft heel wat romans en gedichten bij elkaar gepend met een resem prijzen en bestsellers. Bovendien regisseert hij films en openbaart hij zichzelf als ‘klotenambassadeur’ voor varkens in nood (voorkoming van het castreren van biggetjes om hun berengeur te stoppen… WTF!).

Cover
Wie kent het beeld niet? De aquagym van een all-in hotel. Zalig!

Het verhaal
Alex’ onderneming gaat failliet en de liefde van zijn vrouw daalt parallel. Gerooid, zonder ambitie, zonder huis lift hij naar een club in Mallorca, waar hij een contract krijgt als animator. Heel wat buitengewone gasten willen met hem rampetampen. Tot september de menigte verjaagt.

Mijn gedacht
Verhulst fileert onze maatschappij met ruige taal en scherpe humor. De wereld in zwart en grijs, de waanzinnige oorlog en onze consumptiedrang. Een donker schalks boek dat aankomt als een mokerslag. Ruig, Vlaams, eerlijk.

Het is zelden een cadeau om je jeugd een tweede keer te moeten beleven.

Dimitri Verhulst

Meer recensies van wereldgenieter