Voor liefhebbers van superfast thrillers

wereldgenieter 18 juni 2025
Op de vlucht geeft Ben Koenig alles wat hij nodig heeft: geheimen, schokkende moorden én nood voor een held.

Auteur
Ik ben absoluut fan van M.W. Craven; de enige auteur waarbij ik het jammer vind dat hij geen dankwoord schreef (want hij is zoooo grappig). Auteur (na diverse jobs) van de successerie Washington Poe en ‘Op de vlucht’ is het tweede boek in de Ben Koenig reeks. Een TV-serie is al in de maak. Hopla!

Weetje: in de reeks gaat Washington Poe regelmatig een koffietje drinken in het echt bestaande John Watt & Son. Deze zaak heeft nu een speciale Washington Poe koffie blend.

Cover
De omslag geeft een beeld van de eenzame held aan een Londense brug in de mist. Mooi!

Op de vlucht: het verhaal
Ben Koenig heeft een speciale aandoening en kent letterlijk geen angst, daarenboven denkt hij creatiever dan anderen. Dat maakt hem tot een inventieve doder aan de goede kant van de maatschappij. Er staat een Russische prijs op zijn hoofd, dus heeft hij alle redenen om onder de radar te leven.

Tot zijn naam verschijnt in een top secret dossier. Hij dient een vrouw op te sporen. Een dode vrouw. En een wereldwijde dreiging nadert.

Mijn gedacht
M.W. Craven is meester in het neerzetten van een Jack Reacher in een plusversie. Vooral de humor van zijn meedogenloze personages maken hem onweerstaanbaar. De inventiviteit van zijn waanzinnige plots en actiescènes laten andere heldenverhalen verbleken. En je krijgt als cadeau een cliffhanger van jewelste.

The door to the mortuary had a piece of A4 paper sellotaped to the frosted glass.
It said: ‘Pathologists have the coolest patients. (M.W. Craven)

Meer recensies van wereldgenieter