Een mindfuck van jewelste

wereldgenieter 23 juni 2025
De vriend van de bestseller auteur Freida McFadden heeft alle ingrediënten voor een thriller, zowel als boek en als film.

Auteur
De New-Yorkse Freida McFadden heeft niet alleen een serieuze palmares aan boeken, maar werkt als arts gespecialiseerd in hersenschade (!). Een bezige bij. En op en top Amerikaans, zie hier de merchandise, die ze al flink heeft uitgebreid. En onlangs werd haar boek ‘De hulp‘ verfilmd.

Cover
De omslag bevat een typische McFadden beeld, maar voor mij mocht het straffer. Hoewel een met bloed besmeurde rode das wel kan dienen. Een extra HOERA voor de toffe bladlezer.

De vriend: het verhaal
Sydney Shaw heeft alweer een dieptepunt bereikt met haar date via de New-Yorkse Cynch-app. Ze gelooft bijna niet meer dat het ooit nog lukt. Totdat ze haar Mr. Perfect ontmoet. Een blikseminslag bij heldere hemel. Liefde op het eerste gezicht voor allebei.

Een aantal vrouwen worden vreselijk verminkt en vermoord aangetroffen. En de perfecte Tom van Sydney lijkt toch niet helemaal zuiver op de graat. Het aantal leugentjes stijgt en Sydney twijfelt.

Mijn gedacht
Freida McFadden heeft een eigen stijl voor geweldige thrillers met veel snelheid. De karakters krijgen slim laagje per laagje meer diepgang en scherpe kantjes. De allergrootste troef van het boek: de mindfuck!

Those are the four most beautiful words in the English language. You can go now. (Freida McFadden)

Meer recensies van wereldgenieter