'Een boek over familie en vriendschap en het verlangen naar een warm nest'.
'Jadran was zestien en kon me met één arm in de lucht tillen. Maar ook al was hij bijna vijf jaar ouder dan ik, voor mama was hij mijn kleine broertje'.
Ik kreeg dit boek als tip
En ik ben dit boek gaan luisteren tijdens mijn rustmomenten. Ik ben gaan genieten van de band die Josh en zijn broer Jadran met elkaar hebben. Jadran is anders, ouder dan Josh, groter en sterker dan Josh. Maar Josh zorgt meer voor Jadran als zijn kleine broertje. De jongens vinden een gewonde kraanvogel. Jadran wil ervoor zorgen en hem weer laten vliegen zodat hij terug kan naar zijn familie in het zuiden. Maar op een punt gaat het gruwelijk mis... Hoe daarna het boek verloopt wil je echt lezen, hoe de band tussen de broers is, wat ze meemaken en hoe hun reis samen verloopt. Een echte aander, ik snap de sticker van de gvp ook wel!
Een pareltje
Ik vond het erg prettig om dit boek als luisterboek te luisteren. Er zat spanning in zijn stem, het werd rustig verteld niet te. Zeer prettig! Ik heb naderhand wel het boek van de bibliotheek gehaald omdat er prachtige illustraties in bleken te staan en dat klopt. Zo mooi hoe dan het beeld wat ik in mijn hoofd heb gerealiseerd klopt. De zwart/wit/blauw illustraties zijn echt fantastisch! Het boek is verdeeld in 5 grote hoofdstukken en het leest prettig weg toen ik erdoor bladerde.
Ik kreeg dit boek als tip
Een pareltje