Fantastisch boek! Voor jong en oud!

wij 3 Lezen 11 april 2025
'Eliza zit op het dak van de stuurhut en kan niet ophouden. Ze wil niet ophouden, ze mag niet
ophouden. Het doet pijn, het doet pijn. Maar ze zegt geen au, fluistert het niet eens.
Haar vingers, haar polsen, haar armen, alles wat de brandnetels aanraken, bij het stuktrekken,
fijnwrijven en platduwen, het draden trekken, het steken opzetten en het breien op de stokjes van Nick – het staat allemaal in brand. En toch stopt ze niet.
Insteken, omslaan, doorhalen, af laten glijden’.
Krekel is een sterke jong meisje met enorm veel doorzettingsvermogen en in staat tot oplossingen te verzinnen en staat in voor haar geliefden.
Annet heeft weer een TE gek boek geschreven voor jong en oud. Dit boek kun je als volwassene
lezen, maar ook als kind droom je hierin weg. Je kunt het boek voorlezen aan je kinderen maar
eigenlijk is dit boek net als Lampje verplicht leesvoer voor elk kind.
‘Fenomenaal’ staat er op de voorkant, dat dekt de lading van dit boek volledig! Je wil blijven
lezen, het is een dik boek, laat je je daar niet door weerhouden want je hebt het zo uit!
Annet Schaap schrijft zo ontzettend mooi dat je door en door en door wil lezen. Het is zo’n
spannend verhaal over Eliza en haar 6 broers. Haar moeder is overleden bij de geboorte van haar jongste broertje. Haar vader en broers willen niets van dat broertje weten, Eliza voed hem op
omdat hij er niets aan kan doen dat moeder dood is. Vader ontmoet een nieuwe vrouw en na een paar dagen wil hij al met haar trouwen. Maar er is iets eigenaardigs aan deze vrouw, er komen ook steeds meer vogels bij het huis en minder bedienden. Eliza komt erachter wat er aan de
hand is, waar haar broers heen zijn en hoe zij ze terug kan halen. Eliza de dappere!
Haar broer Krekel zie je in het boek groeien en je leeft mee met deze 2 kinderen.
Prachtig geschreven en een aanrader voor iedereen om te lezen (als je dat nog niet hebt gedaan!)
Vooral lekker in de zon, even afsluiten van de wereld en duik in dit boek!

Meer recensies van wij 3 Lezen