Superintressant boek!
Het gat in de omslag vond ik al fantastisch zodra het boek uit de doos kwam.
Zodra je het boek opent zie je dat deze vlieg omringd is door vele vliegen die genieten van alle lekkere zoetigheden op het schutblad.
Er staan in dit boek verschillende gedichten & gedachten over eten.
De illustraties van Sylvia Weve maken het af. Waar een gedicht soms grappig is, wordt het door de illustraties enorm grappig!
Bij een aantal gedichten staat er bij of je wel zeker weet of dit waar is of een ‘broodje aap verhaal’ dit kun je dan nalezen op het einde van het boek. Gelukkig is de Deventerkoek muiskeutel vrij!
Maar het verhaal komt wel ergens vandaan, en dat is wel interessant.
Er zijn grappige gedichten, serieuze, informatieve over wakker dier, sociale gedichten over aardig zijn naar elkaar en het gaat veel over groenten en dieren! Uien naar het strand, kan prima!
Ik gruwelde wel van het verhaal van de luizen… bah! ‘Ook voor lippenstift, oogschauduw en nagellak worden dode luizen gebruikt. Woestijnluizen worden gekweekt voor de kleurstof.’
Ik vond het verhaal van de moeder met haar nieuwe vriend erg komisch. Haar liefde gaat door de maag.
‘Met Albert is het uit. Het werd met iets te duur voor in de keuken. Zo’n vaste kok voor alle dagen kost een lieve duit. Nu heb ik Aldi, dat is ook een leuke.’
De informatieve tekst achterin het boek is echt interessant, hierdoor weet je net even wat meer over het onderwerp van het gedicht. Wat is Muktuk bijvoorbeeld en wat zit daarin en waar eten ze dat?
Ik hou ervan om te zien dat de kleuren van de hoofdstukken corresponderen met de kleuren van de ‘zo zit dat’ achterin, heerlijk overzichtelijk!
Ik heb genoten van de gedichten en meer geleerd over de onderwerpen.
Een prachtig boek om samen te lezen vanaf 9 jaar en ook om zelf te lezen vanaf 10 jaar.
De kinderen hebben op dit moment genoeg boeken te lezen, maar dit boek komt zeker op onze boekenplank te staan, dat ze hem zo kunnen pakken.
Er staan in dit boek verschillende gedichten & gedachten over eten.
Maar het verhaal komt wel ergens vandaan, en dat is wel interessant.
Ik heb genoten van de gedichten en meer geleerd over de onderwerpen.