Heerlijk vervolg op de serie, een genot om te lezen!

wij 3 Lezen 25 augustus 2025
Ik vind het zo mooi hoe Marlies er altijd weer extra dingen in stopt waardoor het boek nog mooier wordt. Hoe ga je om met kinderen die geen lunch mee naar school krijgen, tuurlijk leest iedereen, ook de leerkracht. Als je dit boek leest dan denk je er toch even extra over na waardoor ze hiermee anderen inspireert.

‘Vol verbijstering keek Sem naar buiten. Daar, in de restanten van de sneeuw, reed een niet al te grote zwarte eer op een rode driewieler door de tuin. Sem wreef in zijn ogen.’ Dat is de kameel, zei Sita, die erbij was komen staan, op een toon alsof het de normaalste zaak van de wereld was om je gordijnen open te trekken en een kameel in je tuin je zien staan.
Sem beet op de binnenkant van zijn wang, om er zeker van te zijn dat hij echt wakker was.’

Alweer het 5e deel van ‘Help we hebben een dierentuin’ en het verhaal blijft maar verder gaan. In dit boek wordt eindelijk Sem zijn zusje geboren! Maar er is ook iets geks aan de hand in de dierentuin, er rijd ineens een beer op een driewieler en daarnaast staat een kameel op een ochtend. Het is een raadsel waar ze vandaan komen, het lijken we circusdieren en niemand hoeft ze te zien zolang ze niet weten waar ze vandaan komen. Ook komt er nog een cameraploeg voor een realityserie, de dierentuin filmen. En opa is aan het daten, maar met wie? Er gebeuren weer veel gekke dingen in dit boek!

F: Supergrappig dat de ouders gingen dansen en dat Sem dat zo stom vond, ook superlief hoe Sem en Jula verliefd werden. Ik ben benieuwd als Kevin dit luisterboek inspreekt, of hij dan ook gaat zingen…
M: Een heerlijk boek om te lezen, met genoeg humor erin en ook mooie momenten.
Eerst dacht ik nog dat de filmproducent niet helemaal ok was, kwam meer door de illustraties denk ik.
Ik vond vooral het zangmoment bij de apen zo leuk! Te mooi hoe die dieren reageren op muziek.

We waren erg blij dat deel 5 uitkwam! Nu is het weer wachten op deel 6!

Meer recensies van wij 3 Lezen