Fantastisch verhaal weer! Torre hoort bij onze zomervakantie!

wij 3 Lezen 25 augustus 2025
‘Wat hebt het nou voor zin om bang te benne voor iets wat misschien helemaal nie bent gebeurd?

In dit boek vertelt het aardvolk je een aantal wijze lessen en we hebben genoten van hun taaltje! Vorig jaar luisterden we naar Eric van Muiswinkel die het 1e deel voorlas, maar dit jaar las mama het zelf voor, en probeerde de stemmetjes zo goed mogelijk na te doen. De taal van het aardvolk, is uitdagend en erg grappig om voor te lezen, voelde me af en toe net de GVR

Het vervolg van ‘De toch niet zo eenzame tocht van Torre’ en hij was weer superspannend en heerlijk om dit als zomerleesboek te hebben.
Torre hoort zo bij onze zomervakantie, hij ging ook tijdens onze vakantie in Zeeland overal mee naartoe zodat ik altijd verder kon lezen
We kregen hem net niet uit in die week, dus thuis maar uit gelezen. En dan was het ’s avonds “Yes Torre!!” dat is toch te gek!

‘Moet onze betermaker een mens opkalefateren? Zei Knarf. Een echt mens? He! Aira zwaaide even. Wij zijn ook echte mensen, hoor! Knarf en Vosse begonnen te lachen. Noppers, zei Knarf. Jullie bent half af.’

Torre gaat voor de 2e zomer op rij naar zijn oom in de bergen toe. Ze gaan samen op een expeditie en tijdens het lezen dachten wij steeds ‘wanneer gaat er wat fout/ wat gaat er gebeuren’.
En we kregen gelijk, want Oom Fons komt ten val en Torre gaat hem helpen met het aardfolk. Fons leert ook het aardvolk kennen, hij dacht ze te hebben gezien in zijn jeugd en ze blijken nu toch echt te bestaan! Torre komt tijdens zijn reddingtocht Aira tegen, het gaat even niet zo als het hoort te gaat tijdens zijn tocht. En de eigenwijze Aira gaat nu ook mee, samen met de kippies van oom Fons, een geweldige actie. Want kippies trekt aardvolk aan!
Een superspannende redding tocht waar weer veel gebeurd, wij hebben enorm veel gelachen en het einde was zo mooi! Vosse is zo komisch! Dit boek wil je echt lezen! Al dacht ik soms wel op de camping, ‘wat denken die mensen wel niet? Zo praat ik niet echt hoor’.

Meer recensies van wij 3 Lezen