Wat een mooi verhaal! juist voor oudere kinderen
Wij waren erg benieuwd naar dit boek, van de auteurs van de Boebalas!
Hier hadden wij wel zin in! En dan ook nog een boek waar je wat van leert!
Wij zijn weer omver geblazen door de prachtige illustraties van Lisa en de woordkeuzes van Nancy! Wat een boek! Wij hebben ervan genoten, achteraf ook nog de QR-code samen bekeken en daar krijg je nog meer informatie over de slavernij.
In dit boek begint het heel gemoedelijk, totdat er mensen uit Europa kwamen en Yaa en haar familie en de dorpelingen gevangen namen. Ze vertrokken in schepen en werden als slaven gebruikt en hadden geen eigen mening meer. Ook verloren ze hun eigen naam, hun land en hun eigen gewoontes. In dit boek zie je hoe mooi de moeder van Yaa van te voren al wat zaadjes van Afrika in het haar van Yaa had gevlochten. In het nieuwe land was ook een jungle en daar durfden de Europeanen niet te komen. Yaa haalde daar de zaadjes uit d’r haar en maakte in die jungle weer een klein stukje ‘thuis’.
Het is 150 jaar geleden dan de slavernij is gestopt, ruim twaalf miljoen Afrikaanse mensen werden over de Atlantische oceaan vervoerd om als slaaf te werken tussen de zestiende en de negentiende eeuw. Door dit boek te lezen blijft het verhaal van deze geschiedenis bestaan, zodat het nooit meer herhaald kan worden.
Wat een prachtig boek! Een aanrader om voor te lezen en er samen over te praten, vooral ook de qr-code geeft nog veel extra informatie.
Hier hadden wij wel zin in! En dan ook nog een boek waar je wat van leert!