Geforceerd
Dit was geen boek voor mij. Gelukkig lees ik veel recensies van mensen die er heel anders over denken, maar ik moest me echt ertoe zetten om het uit te lezen.
De eerste twee of drie hoofdstukken was ik enthousiast, een lekker vlotte schrijfstijl. Mijn dochter van 7 ging steeds de dubbele betekenis van de hoofdstuktitels proberen te raden, dat was leuk.
Maar al snel raakte het boek me helemaal kwijt. Alle varianten met krak kwamen veel te vaak om de hoek kijken, alsof Hassing wanhopig probeert alle basisschoolkinderen aan dit woord te krijgen, erg geforceerd en voor mij storend.
Aan het eind werd het zo'n slordig, afgeraffeld verhaal. Het is maar goed dat Hassing zichzelf al gevestigd heeft als schrijver, ik kan me niet voorstellen dat hij als onbekende schrijver dit gepubliceerd had gekregen.